Headerbild

Brev från ordföranden nr 1

2016-06-25 i Allmänt

Vid årsmötet valdes Jan Berneryd till ordförande för huvudstyrelsen - här är det första informationsbrevet till medlemmarna.

Bästa DSK:are!

På årsmötet valdes jag till ny ordförande för Danderyds Sportklubb, och jag vill nu tacka för förtroendet och ge dig min syn på hur DSK ska utvecklas framåt.

Kort om mig: Jag har just fyllt 50 och har tre barn, Saga - friidrottare, tidigare DSK numer Spårvägen, Linnea spelar basket i Djursholm Indians, Elvira - truppgymnast i Enebybergsgymnasterna. Min fru Susanne har bl a tagit en svensk klassiker och själv är jag veteranfriidrottare sen några år (satsar på sprintdistanserna 100-400m) så det är mycket idrott i familjen...

Att ta över ordförandeskapet i DSK känns som en stor och spännande utmaning, särskilt i ett skede när DSK ska ombildas till en alliansförening. Mitt mål som ordförande är att göra DSK ännu bättre för våra medlemmar så att vi lockar ännu fler att vara med. För att lyckas med det behöver vi fortsätta anpassa klubben till vår omvärld och ta ut en tydlig kurs framåt. Det finns tre grundläggande områden som jag tycker är särskilt viktiga:

  • Fokus - vi måste omforma DSK så att varje idrott kan fokusera på sin uppgift: att erbjuda den bästa möjliga verksamheten för de aktiva. Alliansombildningen är ett viktigt steg i detta arbete.
  • Samarbete - vi kan inte utvecklas utan samarbete inom DSK men också med vår omvärld, t ex med andra klubbar, kommunen, förbund etc. Låt oss också inspireras av hur andra möter de utmaningar som finns.
  • Glädje - Det måste vara kul att idrotta och att engagera sig ideellt. Det skapas en enorm kraft när engagerade människor kan fokusera och jobba med positiva saker tillsammans t ex kring idrottsevenemang som cuper, Danderydsloppet och Danderyds OS.

 DSK har en lång historia sedan starten 1934, och på samma sätt som omvärlden förändras allt snabbare måste klubben hela tiden följa med i utvecklingen. När vi nu jobbar med att utveckla DSK ska vi inspireras av DSKs historia men framförallt lägga bästa möjliga grund för framtiden. Jag är mycket glad för det starka stöd som föreningsstyrelsen gavs på årsmötet för en ombildning till alliansförening. Det är ett viktigt steg för att våra ideellt arbetande medlemmar ska kunna fokusera på verksamheten. Vi har påbörjat arbetet och jag återkommer med information löpande.

 När jag pratar med medlemmar i DSK hör jag att det finns en viss oro efter årsmötet, framförallt inom fotbollen. Det hör ju inte till vanligheterna att ett årsmöte väljer en helt ny sektionsstyrelse istället för valberedningens förslag. Den nya sektionsstyrelsen för fotboll har tagit på sig ett stort ansvar för den största sektionen med den mest omfattande ekonomin och jag tror det finns ett stort behov av information om inriktningen framåt. På: http://www.sportnik.com/group/30967 finns senaste informationen. Arbete pågår med att uppdatera verksamhetsplanen, bl a genom ledarträffar, och jag hoppas att många medlemmar i fotbollssektionen engagerar sig i arbetet för att säkerställa en bred förankring av inriktningen för fotbollen.

Detta var ett första steg att informera dig om vad som händer i DSK och jag har som mål att komma med information regelbundet. 

Hälsningar

Jan Berneryd